In het kader van het project evalueren we verschillende soorten technologieën, gaande van CT-scans, over oppervlaktescans en MRI, tot fotogrammetrie.

Oppervlakte-scans:

In deze categorie vinden we twee belangrijke techologieën: laser-scans en scans met gestructureerd licht.

In het kader van het project zullen we, met betrekking tot deze 2 technologieën, verschillende apparaten evalueren, die aangeboden worden door de bedrijven NextEngine, Minolta, Faro, Breuckmann en Steinbichler.

Fotogrammetrie

Fotogrammetrie is een techniek die een 3D-model reconstrueert op basis van een foto. Hiervoor bestaan verschillende softwarepropgramma’s, zoals VisualSFM, Photomodeler, Agisoft Photoscan, Arc 3D, ...).

Kinect technologie

De Kinect--technologie, waarbij bewegingen worden geregistreerd, wordt gebruikt door Kinect, Xtion en Carmine. Oorspronkelijk gebruikt voor games op de Xbox 360-console, werd het apparaat gehackt, waardoor het kon worden gebruikt als een 3D-scanner. Het beschikt over een RGB-camera en een infrarood laserprojector voor diepte-sensing. Er bestaan verschillende software programma’s voor bewegingsdetectie: Scenect, Skanect, Reconstructme, KScan3d, ...